Een koffer vol schatten deel 2!

De vorige keer schreef ik al een post over een groot deel van mijn handige hulpen in mijn naaikoffer. Uiteraard zit er nog veel meer in..
 
Naalden, spelden en alles wat er bij komt kijken:
 
Mijn speldenkussens met zijdespelden. Deze zijn langer, dunner en veeeeel scherper... Ik vind dat prettig werken, maar pas op dat je je handen er niet aan open haalt. Verder zie je kleine roestvrijstalen speldjes en Clover wonder Clips (thanxxx Marieke). Deze klemmetjes zijn fijn om te gebruiken als je iets niet kunt spelden, zoals bijv. leer, of als je veel lagen op elkaar hebt, zodat de speld er nauwelijks door kan...
 
 
Een magnetisch speldenkussen. Ook erg handig als je spelden hebt laten vallen, dan houd je gewoon de magneet boven de vloer en de spelden komen je tegemoet!
 
 
 
Een haat-liefde verhouding met mijn tornmesjes...
 
 

 

Een handige draaikoker om naalden in te bewaren.

 
 
Een spoeltjesring, om alle spoeltjes (op kleur, erg he?!) in te verzamelen.

Passen en meten:
 
 
 
Patronen uittekenen en naaien kun je niet zonder een aantal meetinstrumenten. Uiteraard je meetlint. Hang hem om je nek en je voelt je al heel professioneel :) De mijne heeft bij de eerste 10 cm een stuk lood erachter, dat vind ik erg prettig werken. Van links naar recht zie je verder een zoommaatje (gekregen van een lieve dame, dank je wel Jenny!), een naaimeetlat (op elke maat in te stellen via het rode schuifje), een ander soort zoommaatje en als laatste een heel klein liniaaltje van 10 cm met handige belijning.

  
 
Een bonte verzameling van diverse linialen, met name te gebruiken bij het patroontekenen.
 
 
Dit geweldige kleermakerssjabloon heeft handige rondingen, die je kunt gebruiken bij het patroontekenen... Hij is verkrijgbaar bij MaMarieke!
 
 
 
Ook hier een klein kleermakerssjabloon in het groen en een andere groene tekenliniaal die heel handig is om rondjes te tekenen of bijv. zakken af te ronden. Ze liggen op een geel OmniGrid, veelal ook toegepast bij het quilten, ideaal gezien de vele evenwijdige lijnen. Ik heb de 15 x 30 cm uitvoering.
 
Strijken:
 
Niet mijn favoriete hobby, behalve tijdens het naaiwerk. Ik strijk ieder naadje uit en pers alles uit. Dat komt het naaiwerk zeker ten goede. Ook hier heb ik mijn handigheidjes voor...
 
 
Strijklinialen... Nooit van gehoord? Kan ik me voorstellen... Ze zijn wel handig!

 

 
Het zijn kartonnen kaarten met diverse lijnen erop. Als je bijv. een zoom wilt maken, vouw je de gewenste afstand om de kaart...

 
 

 En dan strijken maar!


 
 
Aangezien ik met dit soort dingen nog wel eens mijn vingers brandt...

 
Siliconen vingerbeschermers!


Verder is een perskussen onmisbaar, zeker bij het strijken van ronde naden. Dit hele fijne kussentje heb ik eens gewonnen met een give-away van Aafke. Ik gebruik hem veel!

 
Verder heeft mijn lieve mannetje dit exemplaar gemaakt van een nadenpers. Het is nog een proefexemplaar van reststukken hout, vandaar de gleuven in de plank. Je kunt dit ook zelf maken, zie hier het patroon.


 
 
 
 
 
 
Je kunt de nadenpers aan verschillende kanten gebruiken, afhankelijk van de soort naad die je wilt persen.

Zo... De meeste dingen heb je nu gezien... hoewel als ik nog meer kastjes los maak.... Wellicht komt er nog een vervolg....

Reacties

 1. Oohbwat ziet dat er allemaal handig uit! Die omnigrid en dat zoommaatje heb ik ook. Maar de rest wil ook ook! Die linealen, de strijklineaal, die vingerbeschermers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw spoeltjesring keurig op kleur gesorteerd verbaasd me niets ;). Toch nog wat nieuwe dingen gezien. Die strijklineaal... ideaal ik maak altijd zelf zo iets dergelijks van een papiertje, dit is wel duurzamer en scheelt tijd!
  Verder kan ik alles volgen... maar die naden pers die jouw man gemaakt heeft vind ik mysterieus en maakt me nieuwsgierig! Een demonstratie???
  Tx voor delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw spoeltjesring keurig op kleur gesorteerd verbaasd me niets ;). Toch nog wat nieuwe dingen gezien. Die strijklineaal... ideaal ik maak altijd zelf zo iets dergelijks van een papiertje, dit is wel duurzamer en scheelt tijd!
  Verder kan ik alles volgen... maar die naden pers die jouw man gemaakt heeft vind ik mysterieus en maakt me nieuwsgierig! Een demonstratie???
  Tx voor delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een tijdje geleden ook zijdespelden gekocht, omdat ik een zijden jurkje genaaid heb. Sindsdien gebruik ik m'n normale spelden niet meer, wat een zaligheid, spelden die zonder moeite de stof inglijden! Helaas heb ik ze ook regelmatig in m'n vingers hangen, maar ja ;). Die strijkliniaal en vingerbeschermers heb ik nog nooit eerder gezien, maar wil ik ook! Ziet er erg handig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt weer voor de tips, dat strijkkarton kende ik niet, handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, ik ben reuze benieuwd naar het patroon van de nadenpers maar hij is niet meer beschikbaar via de link. Heb jij het patroon nog ?
  Groetjes Annet

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts