Liebster award...

Vorige week werd ik genomineerd voor de Liebster Award door Kelly Jade. Dank je wel!
 
Voor degenen die het niet kennen, dit zijn de regels :)
 
 
Nou, daar gaat ie dan, een kijkje in mijn persoonlijke leventje...
 
11 weetjes over mij, Lisette ofwel All Set:

Hmmm... even denken:
*Ben een trotse moeder van een mooie meid van vier en een schatje van bijna 7 weken.
*Getrouwd met een geweldige vent: Rudi.
*Werk al zo'n 13 jaar op dezelfde basisschool, waar ik mijn hart ligt in de didactiek van het leren lezen in groep 3.
*Woonachtig in het plaatsje Duiven, niet al te groot, maar alles binnen handbereik...
*Verknocht aan de naaimachine, had op mijn tiende geloof ik al de eerste tweedehands machine. Al kan ik me ook nog een klein machientje daarvoor herinneren, die ik met zo'n handwiel in gang moest zetten :)
*Sinds 2009 doe ik de opleiding Cuppens Geurs op een modevakschool. Ik heb inmiddels de begincursus en de opleiding Costumière afgerond. Ik ben nu bezig met de opleiding tot Coupeuse.  Heerlijk om je eigen patronen te kunnen tekenen, zodat kleding echt past... Al wil ik ook nog wel eens een bestaand patroon verknasteren tot een passend ontwerp (shame on me)...
*Na het examen van Costumière in juni 2012 heb ik besloten mijn creaties op het wereldwijde web te delen, eigenlijk nog het meest om voor mezelf bij te houden wat er onder de naaimachine vandaan rolt...
*Verder verdiep ik me een beetje in verantwoord eten, zonder pakjes en zakjes... Veel recepten uit het boek van Amber Albarda zijn al uitgeprobeerd... en goedgekeurd! Zeker het boek Gezond Genieten is een echte aanrader, ook met kids!
*Verslaafd aan Bloglovin', er is ook zoveel leuks te ontdekken, wat een hoop creatieve mensen met leuke blogs...
*Hou van fietsen, niet van autorijden (maar ben wel blij dat ik mijn rijbewijs heb hihihi)
*Pas een nieuwe laptop gekocht, maar jeetje, wat moet ik wennen aan Windows 8...
 
Dan nu de 11 vragen die Kelly Jade me stelde:
 
1. Heb je een droom die je al meermaals hebt gedroomd en je je nog herinnert? Zo ja, welke?
 
Poeh... meestal herinner ik me dromen niet echt... Maar mijn liefste droom was toch een eigen gezinnetje. Dat ging helaas niet zonder obstakels, maar ik heb nu toch echt twee wondertjes rondlopen, waar ik heel gelukkig mee ben hihihi...

2. Welk optreden/toneel/film/cabaret was het beste dat je tot nu toe hebt gezien?
 
De musical Aida heeft destijds een onvergetelijke indruk gemaakt. De sfeer, de liedjes en het decor, ik vond het prachtig. Zou er zo weer heen gaan! En tsja, een echte juf heeft natuurlijk de films van Harry Potter meerdere malen gezien (en de boeken verslonden).

3. Zonder welke muziek kan jij niet leven?

Ik vind het leuk om allerlei soorten muziek te luisteren, maar kan ook heerlijk genieten van stilte om me heen. Vroeger heb ik de CD's van Bon Jovi grijs gedraaid, o nee, dat waren nog cassettebandjes hihihi... Als ik die muziek op zet, tetter ik alle teksten mee!

4. Welke kleur overheerst in jouw kleerkast en is dat bewust?

Mijn voorkeur gaat uit naar blauw / groen. In mijn kledingkast en om me heen komt dat ook wel terug. Geloof dat als ik een kleurenanalyse zou doen, dat ook wel de goede kleuren zouden zijn bij mijn huid, haar en ogen (als ik het internet mag geloven hihihi)

5. Welk seizoen is jouw favoriete seizoen en waarom?

Doe mij maar de(zonnige) lente: heerlijk genieten van het eerste zonnetje in je gezicht, naar buiten zonder jas, de ramen open om het huis door te laten waaien, de grote meid lekker in de tuin aan het spelen, heerlijk!

6. Heb jij een vast ochtendritueel? Wat houdt dat dan in?

Een echt ritueel heb ik niet, wel een vast ritme... Maar ja, met de meiden hier komt dat vanzelf. Op schooldagen zorgen we eerst dat we aangekleed, gewassen en zo zijn, om vervolgens naar beneden te gaan om te ontbijten. In het weekend kruipt Anouk eerst lekker bij ons in bed, het liefst ook met Eva erbij... Dan in de pyama naar beneden om te ontbijten. En dan heerlijk op het gemak weer naar boven om aan te kleden, maar meestal gaat daar weer eerst een verstoppartij in ons bed aan vooraf hihihi...

7. Welke sport doe je of zou je graag willen doen?

Op dit moment even niks, na de keizersnede, op lekker wandelen met de wandelwagen na...
Ik hoop straks weer wat te kunnen gaan doen. Qua tijdmanagement, met een man die heel fanatiek vier keer per week sport en met mijn twee kids, zal het wel een rondje hardlopen worden. Niet mijn grootste favoriete bezigheid, maar wel het makkelijkst in te plannen. Leuker vind ik het om te gaan volleyballen of een swingende les zoals steps of iets dergelijks te doen...

8. Heb jij al één van de 7 wereldwonderen gezien? Zoja, welk(e)? Zo neen, welk zou je het liefst willen zien? (indien je twijfelt, hier (klik) vind je de lijst!)

Nee, helaas, die 7 wereldwonderen zijn nog niet aan mij voorbij gekomen. Wel heb ik drie maanden stage gelopen op Curacao, toen ik nog op de PABO zat. Daar ben ik op Watamula geweest, deze mag van mij wel op het lijstje worden toegevoegd:
Watamula is het noordelijkste gedeelte van het eiland Curaçao, onderdeel van de Nederlandse Antillen. Volgens de lokale bevolking is dit de plaats waar het eiland "ademt" . Dit komt doordat de rotsen en overgebleven resten van het koraal poreus zijn en de lucht door de golven uit het gesteente wordt geblazen. Voor de kust van Watamula ligt één van de mooiste riffen van Curaçao.

 9. Heb je zussen of broers?

Yep, een zusje Marloes (vijf jaar jonger) en een broertje Geert-Jan (twee jaar jonger).

10. Wat is het meest gekoesterde juweel dat je bezit? Foto?

Heel cliché, maar toch echt mijn trouwring...11. Favoriete plaats in het huis? Foto?

Binnen is dat het wandje in de huiskamer. Foto's van de meiden (al moeten er nog wel wat van de kleinste dame worden toegevoegd hihihi) en de plank met ons motto Leef!Maar waar ik ook erg van kan genieten, is onze Japanse tuin (hoewel er ook steeds meer kinderspeelgoed door het thema verweven wordt)

 
 


En dan nu mijn 11 vragen:
*Waar ben je het meest trots op?
*Wat inspireert jou?
*Wat zou je nog eens in je leven willen doen?
*Waarmee kun je jou verrassen?
*Welk boek moet iedereen gelezen hebben volgens jou?
*Van welke kleine dingen word jij gelukkig?
*Welk talent zou jij willen bezitten?
*Wat heb je ooit gemaakt... maar doe je nooit meer?
*Wat zou je nog graag willen leren?
*Op welke blogpost heb je de meeste reacties gehad?
*Wat vind jij zo leuk aan bloggen?

Ik geef mijn award door aan de volgende dames. Hoop dat ze me ook een kijkje in hun leven geven...

Mamarieke, By JM, Naaistaart, Handmade by Dianez, Stikplezier, De Kinnekes Cloots, Stipjes en datjes, De Kopspeldekes, Annets naaicreaties, Aafke Jongsma, Beide Handjes

 
 

Reacties

  1. Wat lief dat je me genomineerd hebt! Maakt mijn griep dag weer goed. Als ik ben opgeknapt ga ik mijn best doen. Ook leuk om jouw antwoorden te lezen en de foto's te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat ontzettend leuk! Ik ga er tijdens de paasdagen een rustig voor zitten en ondertussen al vast over nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk! Ik ga door je lijstje met vragen :)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts